מה תרצו לחפש?

מה תרצו לחפש?

Bgu Sign Mobile

סגני הנשיא

​​​​​

רשימת סגני נשיא אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

פרופ' מיכל בר-אשר סיגל
פרופ' מיכל בר-אשר סיגל

vpge@bgu​.ac.il​

מיכל בר-אשר סיגל היא חוקרת תלמוד בבלי. מחקריה מתמקדים ביחסים שבין יהדות לנצרות בעולם העתיק ובהשוואה בין מקורות נצריים מוקדמים ומקורות רבניים. היא חברת סגל במחלקה למחשבת ישראל באוניברסיטת בן-גוריון בנגב והיתה חברה באקדמיה הישראלית הצעירה למדעים. היא הייתה פרופסור אורח במחלקה לדתות באוניברסיטת ייל ובבית הספר למשפטים בהרווארד.

 

ספרה הראשון הוא "Early Christian Monastic Literature and the Babylonian Talmud" (2013; זוכה בפרס Manfred Lautenschlaeger Award לשנת 2014). ספרה השני הוא "Jewish-Christian Dialogues on Scripture in Late Antiquity: Heretic Narratives of the Babylonian Talmud" (2019; פיינליסט, National Jewish Book Award, 2019).

אתרים קשורים:

פרופ' דן בלומברג
פרופ' דן בלומברג

vprid@bgu.ac.il​​​

​במסגרת תפקידו, פרופ' בלומברג אחראי על פיתוח ושמירת תפקידה האסטרטגי של האוניברסיטה בבניית אשכול ההיי-טק סביב אוניברסיטת בן-גוריון, בבאר-שבע ובנגב, שהוא בעל השפעה בינלאומית בתחומי מפתח של מחקר יישומי, תוך שימת דגש על אינטראקציות המבוססות על שותפויות שיפתחו את הקשרים של האוניברסיטה עם המגזר הפרטי והממשלתי בפיתוח האקו-סיסטם של ההיי-טק בנגב.

פרופ' בלומברג חבר באקדמיה הבינלאומית לאסטרונאוטיקה ועומד בראש המעבדה לחישה מרחוק והדמאה פלנטרית במחלקה לגאוגרפיה ופיתוח סביבתי באוניברסיטת בן-גוריון. הוא למד באריזונה במעבדה המופעלת על ידי סוכנות החלל האמריקאית לחקר הגיאולוגיה של כוכבי לכת. הוא מוביל מחקרים פורצי דרך בתחום חישה מרחוק, שבהם נעשה שימוש במערכות תצפית המותקנות על לוויינים ומטוסים לחקר כדור הארץ או פלנטות אחרות.

בנוסף, שימש פרופ' בלומברג כחוקר שותף במעבדת מכ"מ של נאסא שהותקנה על מעבורת חלל ואחרת של סוכנות החלל הגרמנית ועסק במחקר על היכולת להשתמש במערכות מכ"מ ומערכות היפר ספקטראליות לחקר הסביבה. הוא עומד בראש המרכז לביטחון המולדת.

פרופ' בלומברג מילא שורת תפקידים בכירים באוניברסיטה, לרבות סגן הנשיאה ודיקן למחקר ופיתוח ​והקמת תוכנית 'קמפוס ירוק' אשר זכתה להכרה בינלאומית. פרופ' בלומברג וצוות מעבדתו הובילו, ביחד עם התעשיה האווירית, פרויקט ייחודי של שיגור נאנו-לוין, ה- BGUSAT, אשר פעיל מזה כשנתיים בחלל ומצלם את כדור הארץ. הלוויין הזעיר מצויד במצלמה מיוחדת המסוגלת לזהות תופעות אקלימיות שונות ובמערכת בקרה המאפשרת בחירה של אזורי הצילום והמחקר. תחנת קרקע ייעודית לקליטת התמונות הוקמה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב כדי לאפשר לסטודנטים ולחוקרים לקבל את הנתונים ולנתחם.​

אתרים קשורים:

פרופ' רז ילינק
פרופ' רז ילינק

טל': 08-6472421

פקס: 08-6477745

דוא"ל: vpdrd@bgu.ac.il

פרופ' ילינק החל את תפקידו ב-1 בינואר 2019 לתקופה של ארבע שנים.

פרופ' רז ילינק נולד וגדל בבאר שבע וחבש את ספסלי אוניברסיטת בן-גוריון עוד כילד, כאשר לקח חלק ב"חוגי מדע לנוער". את התואר הראשון בכימיה סיים בהצטיינות יתרה באוניברסיטה העברית בשנת 1988. הוא המשיך לדוקטורט בכימיה באוניברסיטת קליפורניה, ברקלי בשנת 1993, ולאחר מכן השלים פוסט דוקטורט באוניברסיטת פנסילבניה.

בשנת 1996 הצטרף פרופ' ילינק לסגל המחלקה לכימיה באוניברסיטת בן-גוריון. כמו כן, כיהן כפרופ' אורח באוניברסיטאות פנסילבניה, Johns Hopkins University, Jilin University (סין) ו NYU-Shanghai (סין).

תחומי המחקר של פרופ' ילינק מגוונים: החל מחקר המנגנונים המולקולריים של מחלות עמילואידיות כמחלת האלצהיימר, דרך פיתוח חיישנים כימיים וביולוגיים, כימיה של מוצרי מזון, מערכות ננו-חלקיקים, חומרים אופטיים מתקדמים, ומערכות אגירת אנרגיה. הוא פרסם כ-180 מאמרים מדעיים בכתבי עת מובילים, כתב 4 ספרים, והגיש כ-15 בקשות פטנט.

בין הפרסים בהם זכה פרופ' ילינק – פרס קרן בראון רוג'ר סיגל של האקדמיה הישראלית, פרס טורונטו, The Ruth L. Kirschstein Senior Fellowship Award of the National Institutes of Health ועוד. ​

מלבד פעילותו האקדמית, פרופ' ילינק הינו פעיל סביבתי, יו"ר עמותת "תושבים משפיעים במודיעין" (ע"ר) הפועלת לשמירת שטחי הטבע והמסדרון האקולוגי סביב העיר.

​אתרים קשורים:

מר ג'ף קיי
מר ג'ף קיי

jeffka​ye@bg​u.ac.il​​

טל': 08-6472396 | 08-6428325

פקס: 08-6472879

מאז שעלה מסקוטלנד לישראל בשנת 1982, מילא קיי מגוון תפקידי הובלה במגזר השלישי בישראל. בתום קריירה של 10 שנים כמורה בחינוך המיוחד וכמנהל בית ספר, הפנה את מאמציו לתחום הפילנתרופי. ב-25 השנים האחרונות גייס מספר רב של תרומות פילנתרופיות משמעותיות, עסק בבניית שותפויות וניהול מו"מ מוצלח עם משרדי האוצר, הביטחון, השיכון, החינוך, ראש הממשלה, צה"ל ועוד. בנוסף, פיקח על הזדמנויות למענקים שהוצעו על ידי מחלקת המדינה של ארצות הברית.

​בין היתר שימש קיי כסגן נשיא ומנכ"ל הקרן לידידות, מנכ"ל לפיתוח משאבים וענייני ציבור בסוכנות היהודית לישראל ושליח קהילתי לפדרציה היהודית של מטרופולין דטרויט. קיי נמנה עם מייסדי האקדמיה הישראלית לפילנתרופיה והיה ועודנו מעורב בפיתוח ידע והשתלמויות אודות המגזר השלישי בישראל, בדגש על הכלים הדרושים לבניית יכולת, פילנתרופיה יעילה ופיתוח בר-קיימא.​

לאתר קשרי ציבור ופיתוח משאבים - Friends of BGU​

פרופ' סראב אבורביעה-קווידר
פרופ' סראב אבורביעה-קווידר

פרופ' סראב אבורביעה-קווידר, אחראית על פיתוח ויישום תוכניות ויוזמות המקדמות קמפוס מגוון, מכיל, רב תרבותי, שוויוני ואתי לכל הסגלים והסטודנטים. פועלת בשיתוף פעולה עם הנשיא והרקטור ביישום התוכנית האסטרטגית של האוניברסיטה בכל הקשור למחויבות לגיוון והכלה. אחראית על פיתוח מודעות בקרב חברי הסגל והסטודנטים בצורך וביתרונות של סביבה מגוונת ומכילה, על קידום הגיוון וההכלה בכל שדרות האוניברסיטה תוך שותפות עם כל המגזרים בקמפוס, סגל אקדמי ומנהלי, סטודנטים והקהילה הרחבה.

לשכת סגנית הנשיא אחראית על הגיוון, ההוגנות מגדרית, והפעילות הרלבנטית ביחידה למעורבות חברתית. בנוסף, לשיתוף הפעולה עם דיקן הסטודנטים בסוגיות הרלבנטיות.

פרופ' סראב אבורביעה-קווידר הינה פרופ' חברה במחלקה לחינוך בפקולטה למדעי הרוח והחברה.

את הדוקטורט סיימה ב- 2006 באוניברסיטת בן גוריון בנגב ואת לימודי הפוסט דוקטורט באוניברסיטת אוקספורד באנגליה. תחומי מחקריה מתמקדים בסוציולוגיה של חינוך ומגדר בקרב קבוצות מיעוט. עוסקת בפערים ואי שוויון באקדמיה, בפמיניזם ומגדר בחברות ילידיות ובצדק אפיסטמי.

מלבד פעילותה האקדמית, פרופ' אבורביעה-קוידר היא פעילה פמיניסטית לזכויות נשים בארגוני זכויות אדם\נשים בישראל. ממייסדות פורום ארגוני נשים בדוויות בנגב, חברה במועצה הציבורית של עמותת איתך\מעכי-משפטניות למען צדק חברתי, חברת ועד מנהל בעמותת סיכוי לקידום שוויון אזרחי, ו"אלנוהוד"-העמותה לקידום השכלת נשים בדוויות בנגב.

בין הפרסים בהם זכתה; זוכת פרס "אות קטן" למעורבות חברתית וקידום צדק מגדרי בקרב נשות ואנשי אקדמיה, פרס טורונטו למדענים מצטיינים, Businesses for Peace.

נבחרה ל "sociologist of the month" של כתב העת current sociology של האגודה הסוציולוגית העולמית.

אתרים קשורים: